Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

mr. Jan Willem Bentum Binnen de voorloper van Bentum Nijboer Notarissen, Notariaat De Schans, ben ik, mr. Jan Willem Bentum (1970), in 2009 begonnen als notaris in Hardenberg.

Ik heb notarieel recht gestudeerd en was sinds 1995 als kandidaat-notaris werkzaam in het notariaat. Ik heb op meerdere notariskantoren in diverse regio’s gewerkt en heb op die kantoren in alle notariële rechtsgebieden ruime ervaring opgedaan. Zo heb ik bijvoorbeeld gewerkt op Terschelling en Vlieland, waar ik veel ervaring met de scheepspraktijk (ook wel de "natte praktijk") heb opgedaan.

Mijn kenmerken zijn: een zakelijke, praktische en heldere benadering van (juridische) problemen en het vinden van creatieve en adequate oplossingen die passen bij de situatie én de cliënt. Als notaris ben ik een juridisch adviseur op vaak belangrijke momenten in een mensenleven, zowel zakelijk als privé. Daarbij staat bij mij de persoonlijke benadering voorop. De notaris van nu staat midden in het leven en weet wat er leeft. Met mijn ervaring help ik u graag verder! Ondanks mijn allround ervaring ligt binnen Bentum Nijboer Notarissen mijn accent op:

- de onroerend goedpraktijk
- ondernemingsrecht
- de scheepspraktijk in het Vechtdal

mr. Jan Willem Bentum Naast mr. Jan Willem Bentum ben ik, mr. Berno Nijboer (1975), sinds 1 augustus 2011 de tweede notaris binnen de maatschap.

Na mijn rechten studie in Groningen en een halfjaartje studie in Stockholm, Zweden, ben ik in 1998 in Hardenberg begonnen als kandidaat-notaris. Daarna volgden notariskantoren in Ommen en Veenoord.

In 2009 ben ik als kandidaat-notaris binnen Notariaat De Schans begonnen. Door de overname van Notariskantoor Spruijt kwam er de mogelijkheid om notaris te worden, iets wat ik al langer wilde. Sinds 1998 ben ik in de verschillende notariële disciplines werkzaam geweest. Wel lag en ligt daarbij de nadruk op het familierecht, waar ook mijn voorkeur naar uitgaat: de persoonlijke contacten met de cliënten, waarbij je probeert om het voor de cliënt beste advies te geven. Niet alleen bij gelukkige gebeurtenissen, maar ook bij trieste. Binnen Bentum Nijboer Notarissen kunt u, naast de gebruikelijke zaken, bij mij als notaris vooral terecht voor:

- het familierecht. Daarbij moet u denken aan testamenten, samenlevingscontracten, erfenissen;
- Nederduitse zaken. Het maken van regelingen of advisering speciaal voor Nederduitsers (Nederlanders in de Duitse grensstreek).